3 dec. 2019

Fii propriul tău șef !

In continuarea proiectului “Centrul de Consiliere pentru Tineri" si avand acelasi scop – sprijinirea Antreprenoriatului in randul tinerilor, in luna noiembrie am organizat o prezentare instructiva si intensiva sustinuta de un Specialist in contabilitate si consultanta fiscala, care a clarificat pentru participanti multe dintre informatiile legate de administrarea unei afaceri.

Printre temele de discutie s-au numarat : diferentele dintre SRL, PFA, II, IF, obligatiile, drepturile si abilitatile unui administrator de firma, actele necesare in functionarea corecta a firmei, relatia dintre administrator, contabil si expertul fiscal pentru o afacere de succes.

Studentii au aflat noi termeni de afaceri : asociat unic, cheltuieli deductibile, dividende din profit, etc, ce trebuie sa contina planul de business, ce trebuie facut obligatoriu in cazul inchiderii firmei.

Tinerilor li s-au oferit exemple de ”asa nu !” adunate din experienta Specialistului cu oamenii de afaceri, precum si un exemplu real de ”asa da !” - afacerea in continua dezvoltare a unei foste studente.
Din impresiile participantilor
Ana-Maria S.
Au fost abordate subiecte foarte utile, care in mod normal nu prea sunt atinse de oricine.

Teodor P.
Atelier bine structurat, materialul a fost elaborat pe masura asteptarilor. 

Cristian Marian A.
Toate informatiile au fost foarte folositoare si corelate cu actualitatea.

George A.
Imi foloseste pentru viitor sa stiu care sunt pasii care trebuie urmati pentru a-mi face propria afacere, sa stiu ce capcane pot sa evit.

Cosmin C.
Subiecte practice, interesante. Am invatat ce trebuie sa cunosc inainte de a-mi face o afacere. Nu mi-a placut implicarea prea mare a powerpoint-ului. Mi-as dori pe viitor sa fie abordate si subiecte ca finante, investitii private, bursa, business angels.

Cristian S.
Mi-a placut subiectul in sine, mi-am aprofundat cunostintele mele economice. Mi-as fi dorit mai multe reguli si legi de care trebuie sa tinem sa tinem cont, precum si ca seminarul sa aiba o forma mai nonformala.

Stefan B.
Atelierul mi s-a parut foarte bun, s-a imbinat teoria cu practica, exemplele de zi cu zi ale trainerului. Mi-a placut atmosfera, se vede ca e un expert. In eventualitatea ca o sa avem, in viitor mi-ar placea sa discutam cum sa ne folosim profitul.

Rares Cristian B.
Atelier la subiect si concis. Mi-a placut ca a fost mult continut si nu mi-a placut pauza. 
Am invatat cadrul legislativ si diferentele dintre srl si pfa. Imi foloseste tot, intentionez sa deschid un SRL. In viitor ma intereseaza si abordarea subiectului fondurilor europene/structurale.

Marius N.
Am inteles si mi s-au lamurit unele denumiri, am invatat ce taxe exista. Mi-au placut explicatiile.