31 ian. 2014

Happy Movie

Centrul de Consiliere pentru Tineri demareaza anul 2014 sub spectrul FERICIRII !!

In luna ianuarie tinerii au fost invitati la vizionarea filmului HAPPY MOVIE, cel mai premiat documentar despre Fericire din lume.
Regizat de Roko Belic - nominalizat la Oscar, filmul documentar este produs de Eiji Shimizu, unul din vorbitorii care au venit in Bucuresti in 2013 pentru prima conferinta despre fericire din estul Europei organizata de Institutul pentru Fericire.

Documentarul insumeaza interviuri cu persoane si experti in dezvoltare personala sau neurologi specializati in studiul fericirii si combina elemente din viata reala, drama umana si stiinta de ultima ora pentru a oferi noi perspective asupra fericirii.
Filmul, care caută sa răspunda la intrebarea “Ce te face fericit?”, a fost creat in urma unei cercetari de peste 4 ani si ofera o perspectiva diferita asupra unei dorinte universale :fericirea.
Filmările s-au desfasurat pe 5 continente, în tari precum Statele Unite, Brazilia, Anglia, Scotia, Egipt, India, Japonia, Bhutan, Danemarca, Namibia, Kenya, China, Thailanda.

Dupa difuzarea documentarului au avut loc dezbateri interesante intre participanti si reprezentanti ai Institutului pentru Fericire.

Studiul stiintific al fericirii a inceput in anii 90, stiinta care se ocupa cu acest domeniu fiind psihologia pozitiva.
Fericirea este determinata de trei factori: genetic, mediul si activitatile realizate in mod constient pentru a obtine fericirea.
Starea de sanatate emotionala, de echilibru interior, de multumire durabila, este foarte importanta pentru ca oamenii fericiti functioneaza mai bine, atat pentru ei insisi cat si pentru societate.

In lume, cea mai fericita tara este Bhutanul, al carei guvern are ca sarcina principala obtinerea bunastarii psihice a populatiei, si al carei PIB se calculeaza in functie de Indicele National de Fericire.
In UE, cea mai fericita tara este Danemarca, ale carei politici publice si educationale asigura echilibrul tuturor generatiilor.

Nu succesul este cheia fericirii, ci fericirea este cheia succesului !