7 apr. 2014

Gestionarea Emotiilor

Un tanar se confrunta cu multe situatii in care este necesar sa-si controleze si, de asemenea, sa-si exprime starea de emotie : comunicare interpersonala, interviu de angajare, discutii cu seful, confruntari cu persoane dificile, discurs in public, prezentari de proiecte, etc.

Conflictele verbale, diferenţele de personalitate, de experienta, de viteza de reactie, deosebiri in capacitatea de asumare a riscurilor, etc, conduc la divergente de opinii, acţiuni contradictorii sau reprosuri ce alimenteaza disputele dintre oameni.

Prin intermediul reactiilor se incerca restabilirea raportului de forte. Chiar dacă aparent lupta este dusă in planul comunicarii si ideilor, in realitate ea are o puternica incarcatura emotionala.

Pornind de la experientele cele mai autentice de gestionare a emotiilor – cele ale Actorului - workshopul organizat de Centrul de Consiliere pentru Tineri a adus in atentie comunicarea verbala-nonverbala-paraverbala, coordonarea gand-gest-comportament.

O tema importanta, care a constituit baza discutiilor despre comunicare, ascultare activa, observare, receptivitate, gestionarea dialogului interior.

Participantii au fost inclusi in activitati de grup, au facut exercitii de dezvoltare a creativitatii si improvizatiei, au aflat tips & tricks despre impact si persuasiune, si au primit diferite sfaturi utile despre combaterea starilor tensionate.

Tinerii au aflat ca poti alege felul cum sa exprimi emotia.

In alegerea emotiei, o abilitate care trebuie dezvoltata este aceea de a preveni emotiile coplesitoare si imobilizante si de a raspunde la situatiile de viata stresante prin emotii pozitive, care genereaza comportamente utile.

Din impresiile participantilor

George T.
O tema omniprezenta in viata de student. Apreciez toate demersurile de educatie nonformala !
Alina B.
Unul dintre cele mai interactive workshopuri la care am participat. Abordarea a fost una simpla, dar eficienta.
Valentin V.
Un workshop util si bine structurat.
Alexandru K.
O tema care m-a interesat mult. Imi vor folosi recomandarile pentru stapanirea anxietatii.
Andrei B.
Extrem de util pe viitor, am invatat anumite tehnici pe car nu le stiam, sunt convins ca o sa-mi foloseasca.
Cornelia C.
Am invatat cat de important este sa fii atent la ceilalti si sa nu judeci dupa aparente.
Livia P.
O tema foarte provocatoare, de care aveam nevoie. Am invatat sa fiu mai sigura pe mine. Imi va folosi la licenta anul acesta. Felicitari pentru initiativa ! Sunteti de mare ajutor pentru tinerii la inceput de viata care au numeroase temeri si dileme.